Z tohoto důvodu byla na místo vyslána hlídka strážníků, která se v blízkém okolí pokusila zmíněné vozidlo nalézt. Jelikož se řidiče prozatím nalézt nepodařilo, provedli strážníci kontrolu parkoviště, kde mělo k nabourání vozidla neznámým řidičem dojít. Zde bylo zjištěno poškození vozidla tovární značky Peugeot v jeho přední části. Prostřednictvím operačního střediska byl v centrálním registru vozidel zjištěn vlastník, který se po chvíli dostavil na místo i s jedním ze členů APK.

Zde při řešení situace na místě si Asistent prevence kriminality povšiml okolo procházejících mužů, v nichž poznal řidiče i spolujezdce vozidla, které mělo škodu jinému řidiči způsobit. Z tohoto důvodu byli oba muži strážníky zastaveni a vyzváni k podání vysvětlení, při kterém se po zjištění totožnosti řidič k zavinění nehody doznal.

Při projednávání situace na místě navíc strážníci pojali podezření, že je řidič z vozidla, které z místa nehody odjelo pod vlivem alkoholu, a proto u muže ve věku 24let provedli orientační dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 1,39 promile. Na dotaz hlídky, zdali muž před jízdou požil alkoholický nápoj a pod jeho vlivem následně vozidlo i řídil, muž uvedl, že ano, ale na množství a druh alkoholického nápoje si již vzpomenout nedokázal.

Vzhledem ke zjištěným skutečnostem byla na místo přizvána i hlídka PČR, které byla událost předána k dořešení.

Mgr. Václav Sup tiskový mluvčí MP České Budějovice