Navíc se podle konkrétní identity ukázalo, že o tohoto muže mají „zájem“ i kriminalisté z druhého a čtvrtého policejního obvodu pro jinou majetkovou trestnou činnost. Zbývalo tedy zjistit pouze jediné, a to adresu přechodného bydliště. To ale nebylo v miliónové Praze nic jednoduchého.

Úspěšní byli kriminalisté druhého policejního obvodu až počátkem tohoto týdne. Konkrétně v úterý, jednadvacátého října zadrželi detektivové šestatřicetiletého muže v Praze 5 Barrandově. Následovalo sdělení obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Obviněnému je totiž kladeno za vinu, že jednak při újezdech od benzinek kradl palivo, a za druhé, že vykrádal nebytové prostory nemovitostí. Po zadržení navíc kriminalisté provedli domovní prohlídku a prohlídku nebytových prostor.

V bytě česky hovořícího muže zajistili kriminalisté věci, prokazatelně pocházející z trestné činnosti. Proto budou nyní zjišťovat, v rámci kterých trestných činů zadržený tyto věci nabyl. Stejně úspěšní byli policisté při prohlídce auta, se kterým muž ujížděl od benzinek. V tom našli a zajistili celkem tři jízdní kola, prokazatelně odcizená den před zadržením.

Na základě těchto skutečností podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k uvalení vazby. Pokud bude tento podnět akceptován jak státním zástupcem, tak soudcem, nebude to poprvé, kdy se obviněný podívá za mříže. V minulosti byl totiž už celkem patnáctkrát odsouzen za majetkovou trestnou činnost, z toho sedmkrát nepodmíněně.

por. Mgr. Tomáš Hulan tiskový mluvčí PČR