Policisté Služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň zahájili trestní stíhání 38letého muže, který je obviněn ze spáchání přečinů násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Těch se měl dopustit dne 15. května tohoto roku na ulici Na Pomezí v Plzni, městské části Skvrňany. Kolem půl desáté hodiny dopolední oznámil na tísňovou linku 158 náhodný kolemjdoucí, že v jednom z křovisek nedaleko chodníku se ukrývá podezřelá osoba.

Na místo přivolaná policejní hlídka zjistila, že se jedná o muže, kterého vyzvala, aby křoví opustil, prokázal svou totožnost a vysvětlil důvody svého jednání. Podezřelý muž však s policisty odmítl spolupracovat, byl vulgární a pokusil se z místa odejít. Policisté proto nakonec přistoupili k použití donucovacích prostředků. Během nasazování pout se však muž naklonil a jednoho z policistů kousl do malíčku ruky tak silně, že mu způsobil krvavé zranění. Vzápětí začal policistovi velmi sprostě nadávat a sdělil mu, že ho právě úmyslně nakazil žloutenkou, kterou je infikován.

Poté, co byl pachatel převezen na policejní služebnu, podrobil se policista ihned lékařskému vyšetření, které naštěstí prokázalo, že výhrůžky útočníka byly plané. Agresivnímu muži s bohatou kriminální minulostí nyní za jeho protiprávní jednání hrozí až čtyři roky vězení .

por. Ing. Hana Štefflová tisková mluvčí PČR