Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ukradl peníze i se seniorem: Z herny ho odnesl v náručí!

Autor: Policejní deník - 
10. října 2014
13:15

Nevybíravým a velmi ponižujícím způsobem okradl známý recidivista (33 let) z Písecka starého pětaosmdesátiletého muže. Senior navštívil v pondělí odpoledne jeden písecký bar. Vhodil několik desítek korun do výherního automatu a měl štěstí, vyhrál více než 12 000 korun. V okamžiku, kdy obsluha baru starému muži peníze vyplácela, dostal jeden z přítomných hostů nápad, že muže o peníze okrade. 

"V okamžiku, kdy senior začal hrát na jiném automatu, muž k němu zezadu přistoupil, uchopil jej za límec kabátu, pak ho oběma rukama objal kolem pasu a odtáhl jej do zadní části baru. Tam bezmocného muže povalil na zem. Překvapený a vyděšený muž pak jen přihlížel tomu, jak mu pachatel prohledává kapsy," uvedla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Zloděj si odnesl mobilní telefon značky Nokia a více než 11 000 korun. Muže nechal ležet na zemi a bar opustil zadním vchodem. Měl jasno, co s penězi udělá. Hned po činu totiž zamířil do jiného baru, kde větší část odcizených peněz prohrál na výherním automatu. Napadený muž naštěstí neutrpěl žádná zranění.

Písečtí policisté přijali bezprostředně po činu oznámení o loupeži. Vyrazili proto okamžitě pachatele hledat. Jednali opravdu pohotově, protože muže zadrželi právě v okamžiku, kdy házel získané peníze do automatu. Případ si převzali písečtí kriminalisté, kteří zjistili, že v době spáchání skutku byl pachatel v podmínce za předchozí trestnou činnost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání