V jiném případě byl scénář naprosto stejný. Neznámý muž v černé limuzíně oslovil dvaasedmdesáti letou ženu, že je lékař a že ženu zná a navrhl jí novou léčbu. Seniorka usedla s mužem do vozidla a ten jí přivezl k nemocnici. Během cesty muž stačil přesvědčit ženu, aby mu zapůjčila náramek, který měla na ruce, se slovy, že se mu líbí a přesně takový by chtěl koupit ve zlatnictví své manželce. O tom, že byla podvedená a náramek již asi neuvidí, seniorka pochopila, když zjistila, že žádný takový lékař v místní nemocnici neordinuje.

Policisté těmto případům věnují zvýšenou pozornost. Mimo jiné vyzývají starší občany, kteří v posledních dnech měli podobnou zkušenost, aby neprodleně kontaktovali por. Bc. Pazdziora a por. Mgr.Schovajsa, ze služby kriminální policie a vyšetřování, tel. č. 974 744 482 nebo informace sdělili na bezplatnou linku 158.

Neznámý muž je ve věku 30 až 40 let, je silnější postavy (dosti při těle), má hnědé vlasy a hovoří česky.

Seniory vyzýváme k maximální obezřetnosti. Rozhodně nereagujte na různé nabídky pomoci od cizích lidí. Nepouštějte cizí osoby do svého bytu či domu a je rovněž nebezpečné usednou a nechat se svést neznámou osobou, v neznámém autě.

por. Mgr. Zlatuše Viačková tisková mluvčí PČR