Detektivové zjistili, že starší muž distribuoval drogu pervitin a heroin přímo v místě bydliště v Boleslavské ulici. Jeho jednadvacetiletý syn ale prodával tyto drogy jak u sebe doma v Bryksově ulici na Černém Mostě, tak i v bytě svého otce. Státní zástupce pak na ně vydal předběžný souhlas se zadržením a příkaz k domovní prohlídce. V pondělí 8. září policisté zadrželi podezřelé muže v Boleslavské ulici, následně v bytě zajistili pervitin, digitální váhy, plastové sáčky a více než 40 tisíc korun v hotovosti, ukryté v trezoru ve zdi.

Zadržení skončili na služebně kriminalistů, kde je vyšetřovatel obvinil ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za což jim hrozí až pětileté vězení. Soudce nakonec poslal oba obviněné do vazby, ovšem pro kriminalisty případ nekončí. Dál totiž pracují na jeho objasnění a zjišťují například, kdo jim drogy dodával a hlavně, kdo je vyráběl. Z výslechu mladšího muže pak vyplývá, že oba nezaměstnaní si takto obstarávali peníze na živobytí. Otec uživatelem drog není, ovšem jeho družka a syn už několik let ano.

V evidencích policisté navíc zjistili, že starší muž byl od roku 1980 už osmkrát soudně trestaný například za výtržnictví, ublížení na zdraví, týrání zvířat nebo trestnou činnost související s prodejem drog. Jeho syn byl až do roku 2016 v podmínce za majetkovou trestnou činnost.

por. Bc. Jana Rösslerová tisková mluvčí PČR FOTO + VIDEO: PČR