Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno v pondělí ráno krátce po sedmé hodině. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Bílovci a Ostravě-Hrabůvce, s nimi také jednotka hasičů z nedalekého letiště Leoše Janáčka.

Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla před požárem a vyprostili pomocí hydraulického nářadí zraněného řidiče středního věku z peugeotu. Přenesli jej na nosítkách až do vrtulníku LZS. Muž byl převezen do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Hasiči použili na únik provozních barev a také menšího množství barev z nákladního auta na silnici sorbent, vozovku uklidili. Kvůli menšímu úniku barev vedle silnice byla přivolána ekologická firma na sanaci půdy.

Silnice mezi Ostravou a Příborem byla v tomto úseku zcela uzavřena několik hodin, řidiči museli využít objízdnou trasu. Je předpoklad, že silnice bude znovu otevřena po odtažení nákladního automobilu soukromou firmou hodinu a závěrečném úklidu po pondělním poledni.

por. Mgr. Petr Kůdela tiskový mluvčí HZS Moravskoslezského kraje FOTO: HZS MSK