Ve středu krátce před jednadvacátou hodinou oznámil občan bydlící v jednom z domů na ulici Matoušova v Praze 5, že nějaký muž krade jízdní kolo. V oznámení také policisty informoval o tom, že kolo spouští provazem z balkónu na zem, a také jim poskytnul jeho podrobný popis. Muž si ale bohužel oznamovatele všiml a před příjezdem policejních hlídek z místa bez kola utekl neznámo kam. Policisté z místního oddělení Smíchov pátrali po okolí a po deseti minutách v ulici Elišky Peškové nalezli muže, který odpovídal popisu.

Ten hlídce sdělil, že v ulici Matoušová dnes vůbec nebyl. Toto tvrzení mu však nebylo nic platné, protože se po chvíli na místo dostavil oznamovatel, který muže jednoznačně poznal. Na základě těchto skutečností policisté muže zadrželi a na místo přivolali kriminalisty, kteří zajistili několik stop. Z policejních systémů se navíc ukázalo, že mladík má za sebou pestrou trestní minulost. V současné chvíli mu smíchovští policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

V případě odsouzení mu vzhledem k trestní minulosti hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Závěrem je nutné dodat, že jízdní kolo, které po příjezdu policistů viselo na laně z balkónu ve druhém patře, bylo nepoškozené vráceno majiteli.

prap. Bc. Iveta Martínková tisková mluvčí PČR