Dalšího muže zadrželi kriminalisté 7. oddělení obecné kriminality čtvrtého policejního obvodu po provedeném sledování před domem v Nuslích. Devatenáctiletý mladík se nedostavoval k výslechu pro jinou trestnou činnost, proto byl vyhlášen v celostátním pátrání a po zadržení skončil na policejním oddělení.

Kriminalisté stejného oddělení ještě ten samý den zadrželi třicetiletou ženu, na kterou vydal obvodní soud pro Prahu 10 příkaz k zatčení. Pro tu si kriminalisté přišli do pronajatého bytu v Záběhlicích, kde se schovávala. Tomu samozřejmě předcházela detektivní práce, díky které zjistili místo jejího pobyt.

Zmiňovaní policisté oddělení specializující se na pátrání po osobách a věcech vypátrali i pětatřicetiletého muže, na kterého stejně jako v předchozím případě vydal soud pro Prahu 10 příkaz k zatčení. Ten následně putoval na místní oddělení policie a následně k soudu, který ho sháněl.

Stejně tak úspěšní byli kriminalisté i při pátrání po čtyřiadvacetiletém muži, na kterého pro změnu vydal příkaz k zatčení obvodní soud pro Prahu 4. Ten se schovával v bytě v pražských Nuslích a po zatčení kriminalisty putoval před zmiňovaný soud.

Posledního hledaného muže zatkli policisté oddělení hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu na ubytovně na Zahradním městě. Tam si policisté došli pro devětatřicetiletého muže, na kterého byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu soudem v Mostě z konce května tohoto roku. Ten totiž nenastoupil k výkonu trestu odnětí svobody za trestný čin podvod.

por. Bc. Jan Daněk tiskový mluvčí PČR