Desítky policistů pořádkové, dopravní i kriminální policie byly v pohotovosti už od třinácti hodin. Na klid a veřejný pořádek v ulicích města i v bezprostředním okolí stadiónu dohlíželi policisté obvodního oddělení Příbram společně s příslušníky pořádkové jednotky Středočeského kraje. Dopravní policisté se zaměřili na bezpečnost a plynulost silničního provozu a v případě potřeby koordinovali dopravu. Pracovníci kriminální policie operativně monitorovali příjezdové a příchodové trasy fanoušků na stadion a jejich pohyb ve městě, s cílem zabránit případným problémům.

Do akce byli zapojeni také členové antikonfliktního týmu, kteří měli za úkol okamžitě reagovat na zátěžové situace a zabránit tak vyhroceným momentům. Tito speciálně vyškolení policisté bývají nasazováni nejen při sportovních akcích, ale i demonstracích či větších shromážděních. Jejich přítomnost při takových událostech se v praxi již několikrát osvědčila a diplomatický přístup v kontaktu s problémovými jedinci uplatnili i dnes. Pro tentokrát to ale bohužel nestačilo, policie musela zasáhnout i razantněji.

Samotné utkání proběhlo hladce. Problémy ale nastaly po ukončení zápasu, kdy se návštěvníci začali rozcházet. Policisté museli zasáhnout už u stadiónu, kde zabránili menšímu střetu obou táborů. Situace se poté opakovala i ve městě, kde docházelo k dalším konfliktům. V rukou policistů tak nakonec skončilo celkem 11 osob, které museli omezit na svobodě. Deset z nich je podezřelých z přestupku proti veřejnému pořádku, zejména kvůli neuposlechnutí výzvy úřední osoby. Jednoho muže policisté zadrželi kvůli podezření z trestných činů výtržnictví a násilí proti úřední osobě. Dvěma dalším osobám udělili blokové pokuty za drobné přestupky.

Po zklidnění situace bylo bezpečnostní opatření v jednadvacet hodin ukončeno. Několik policejních hlídek ale zůstalo v ulicích města, aby dohlíželo na klid a veřejný pořádek až do ranních hodin.

por. Bc. Eva Stulíková tisková mluvčí PČR