Krást začal začátkem července v Teplicích, kde se vloupal do haly výkupny druhotných sběrných surovin, ze které odcizil pánskou koženou bundu a 25 kg mědi.

Po několika dnech vnikl nezajištěnými dveřmi do bytu, ze kterého odcizil LCD televizor, batoh, doklady a finanční hotovost. Má na svědomí i vloupání do zmrzlinového stánku, ze kterého si odnesl digitální váhu a pokladnu, peníze, 20 kilo zmrzliny v prášku a kartóny se zmrzlinovými kornouty.

Začátkem srpna zaměřil svou pozornost na byty a využíval především teplých nocí, kdy nechávali lidé pootevřená okna. Během pouhého týdne vnikl v Teplicích do pěti bytů, ze kterých odnášel vše, co mělo nějakou hodnotu. Lidé přišli o tablety, notebooky, mobilní telefony a další elektroniku, zloděj nepohrdl ani hodinkami, platebnímu kartami, šperky, nebo kubánskými doutníky.

Začátkem druhého srpnového týdne najednou krádeže věcí z bytů v Teplicích ustaly, stejný modus operandi u této majetkové trestné činnosti se však vyskytl na Litoměřicku. Téměř každé ráno se na policisty obraceli majitelé rodinných domů a bytů, kteří po probuzení zjistili, že jim doma chybí cenné věci. Jeden byt a tři domy byly vykradeny v Lovosicích, jednou zloděj zavítal do Žalhostic a třikrát vnikl do obydlí cizích lidí v Litoměřicích. Opět si odnášel hlavně elektroniku a šperky, zmizel ale i model vrtulníku, nebo klíče od vozidel.

Jak ale praví známé pořekadlo, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Po sérii téměř dvouměsíčních krádeží byl podezřelý muž zadržen v Litoměřicích a následně byl obviněn z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci.

Vzhledem k tomu, že byla důvodná obava, že by na svobodě v krádežích pokračoval, podali policisté podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval. Na soud tak bude mladý recidivista čekat za mřížemi, pokud bude uznán vinným, hrozí mu až osmileté vězení.

nprap. Bc. Daniel Vítek tiskový mluvčí PČR