Ten na počátku letošního července navštívil místní banku, a když přišel na řadu, přistoupil k přepážce, položil na pult igelitovou tašku a dopis. Beze slova pak místo a samotnou banku opustil. V této době se zde nacházelo bezmála padesát lidí, z toho pětatřicet zaměstnanců banky. Přizvaný pyrotechnik zjistil, že se igelitové tašce nenachází žádný nástražný výbušný systém, ale pouze kámen. Samotný dopis pak obsahoval výhružku, že pokud mu nebudou doručeny peníze na smluvené místo, tak bomba v tašce vybuchne. Po pachateli jsme rozjeli rozsáhlé pátrání.

I když každý policista znal popis tohoto muže, požádali jsme o pomoc při pátrání i širokou veřejnost. Toto se ukázalo, jako správný krok. Krom vlastního šetření detektivů, policisté vyjížděli a prověřovali oznámení občanů o podezřelých osobách, tak dlouho až „spadla klec“. Obdrželi jsme anonymní oznámení, že v obci Baška se údajně pohybuje mladík a dokonce manipuluje s parukou. Toto sdělení bylo pro nás jako rozbuška, a spustilo lavinu opatření, na jejímž konci byl zadržený podezřelý mladík.

Ten se k loupeži v bance doznal a navíc sdělil, že se zrovna chystal provést další loupež. Jedná se o čtyřiadvacetiletého muže z Frýdku-Místku, který chtěl tak řešit svou nepříznivou finanční situaci. Ten je vyšetřován na svobodě a za jeho jednání, které je kvalifikováno, jako zločin loupež,mu nyní hrozí nepodmíněný trest a může tak za mřížemi strávit až deset let.

por. Mgr. Vlastimil Starzyk tiskový mluvčí PČR