V průběhu vyšetřování celého případu se berounským kriminalistům podařilo zjistit, že se zadržený cizinec prokazoval občanským průkazem, který však nepatřil jemu. Již samotná fotografie na dokladu vzbudila u policistů podezření, že doklad není jeho. Vydával se za svého krajana, jehož občanský průkaz byl v zemi, odkud oba muži pochází evidován jako ztracený.

Pravou totožnost se kriminalistům podařilo dopátrat a bylo zjištěno, že se jedná o 27letého cizince, proti kterému je v jeho zemi vedeno hned několik trestních stíhání a zároveň zde byl již několikrát soudně trestán převážně pro majetkovou trestnou činnost.

V současné době je muž stíhán vazebně a v předběžné vazbě čeká na svůj další osud. V okamžiku rozhodnutí soudu o jeho vydání, bude předán německým kolegům. V Německu bude souzen za spáchání výše uvedeného protiprávního jednání a v případě odsouzení mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Odcizené vozidlo je zajištěno na Územním odboru v Berouně. Policisté čekají na vyhodnocení znaleckých expertíz ze zajištěných stop z automobilu. Po ukončení všech těchto úkonů bude vozidlo vráceno zpět původnímu majiteli do Německa.

nprap. Marcela Pučelíková tisková mluvčí PČR FOTO: Policejní deník