Na tomto opatření se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky a v neposlední řadě i policistů z oddělení služební hipologie a kynologie. V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem budou policistům pomáhat i strážníci Městské policie hlavního města Prahy. Při přípravě bezpečnostních opatření pražská policie úzce spolupracuje nejen s pořadateli, ale i s ostatními subjekty, kterých se opatření dotkne. V případě potřeby bude situaci ze vzduchu monitorovat i policejní vrtulník.

Policisté budou již v průběhu dne monitorovat pohyb fanoušků obou celků na území metropole. V případě potřeby zajistí doprovod fanoušků ke stadionu a budou dohlížet nejen na ochranu veřejného pořádku, ale také na bezpečnost a plynulost silničního provozu. V tomto ohledu samozřejmě platí i zákaz používání pyrotechniky v ulicích metropole a na stadionu. Stadion bude pro fanoušky otevřený od devatenácti hodin. Pořadatelé budou také všechny návštěvníky u vstupu kontrolovat, zdali na stadion nevnášejí nebezpečné předměty nebo pyrotechniku. Proto je třeba na utkání přijít s dostatečným časovým předstihem.

Nutno také zmínit, že parkovací kapacity kolem stadionu na Letné jsou omezené, proto prosíme návštěvníky fotbalového utkání, aby nechali svá vozidla doma a využili v co největší míře městskou hromadnou dopravu. Před začátkem utkání a po jeho skončení se budou v okolí s velkou prvděpodobností tvořit kolony, které budou na místě usměrňovat policisté z oddělení řízení dopravy.

por. Bc. Jan Daněk tiskový mluvčí PČR