Hasiči po příjezdu zjistili, že je budova požárem zasažena v plném rozsahu. Byl proto vyhlášen 3. stupeň požárního poplachu a následně také Zvláštní stupeň požárního poplachu a na místo vyjely posilové jednotky. Celkem u požáru v noci zasahovalo 25 jednotek HZS, HZSp, HZS SŽDC, JSDH a Záchranného útvaru. Na místo dorazily také hlídky nejbližších obvodních oddělení PČR, policisté dopravního inspektorátu a kralupští strážníci městské policie. Preventivně byla přivolána posádka ZZS ASČR.

Kvůli rozsáhlému požáru musely složky IZS evakuovat 17 lidí z přilehlé ubytovny. Příjezd hasičské techniky komplikovaly davy zvědavců, které se kupily prakticky na všech příjezdových cestách k areálu, ale také u brány do samotného areálu. Policisté museli v prvních chvílích dokonce zákonně vyzývat pomocí megafonu. I přesto někteří z přihlížejících nedokázali pochopit, že v místě ohrožují nejen příjezd techniky složek IZS, ale také své zdraví, kdy by mohlo dojít ke sražení osob přijíždějící technikou. Nutno zmínit, že i přes následné natažení pásky policisty lidé tuto pásku přecházeli a přejížděli. S policisty pak diskutovali, že oni jedou „jen támhle“…

Hasiči zasahovali z několika automobilových žebříků a automobilových plošin. K požáru dorazily také cisterny z několika stanic HZS Praha. Kvůli zřícení některých částí objektu museli hasiči zasahovat pouze vně objektu a následně museli hasební práce zastavit. K požáru vyjela těžká technika Záchranného útvaru Zbiroh, pomocí které budou hasiči rozhrabávat zřícené části budovy, a pomocí které by měli strhnout zdi budovy. Ta totiž byla při požáru podle vyšetřovatele HZS Kladno vystavena teplotám přesahujícím 2000 stupňů Celsia a reálně hrozí její zřícení.

Majitel podle prvotních odhadů vyčíslil vzniklou škodu na 10 miliónů korun. V objektu se totiž nacházely 4 nákladní vozy, několik stavebních strojů a například také automobilová plošina. K požáru dorazila také tisková mluvčí středočeské policie.