První případ kapesní krádeže se na této zastávce odehrál chvíli před desátou dopoledne. Tehdy si dvě Bulharky vyhlédly za svou oběť rusky mluvící turistku. Na tu se při nastupování do tramvaje číslo 22 natlačily a prohledaly jí kabelku. Z té pak odcizily peněženku, která obsahovala téměř dvanáct tisíc korun v různých měnách. Ani jedna z kapsářek si ale nevšimla, že jejich protiprávní činnost po celou dobu sledují kriminalistky sedmého oddělení prvního policejního obvodu, takzvaného kapsa týmu. Ty kapsářky neprodleně po krádeži zadržely a odcizenou peněženku vrátily poškozené.

Bulharky pak putovaly na policejní služebnu, kde s nimi vyšetřovatel zahájil úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krádež, za který jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Stejné kriminalistky pak zadržely na té samé tramvajové zastávce o čtyři hodiny později další kapsáře. Tentokrát se jednalo o dva Rumuny, kteří si počínali téměř totožně, jako jejich bulharské předchůdkyně. Rozdíl byl pouze v tom, že tito si za svou oběť vybrali muže z Nizozemska, který nastupoval do tramvaje číslo 12. Poškozenému nenechavci tentokrát prohledali batoh, ze kterého mu taktéž odcizili peněženku, avšak s o poznání menším finančním obnosem.

Nicméně i tito lapkové skončili na policejní služebně pro podezření z trestného činu krádež. Za ten mohou strávit za mřížemi stejnou dobu, jako jejich bulharské „kolegyně“.

por. Mgr. Tomáš Hulan tiskový mluvčí PČR