V něm nařídil řidiči, aby je odvezl do Brna. Tam řidiče nechal odejít z vozidla a ženu donutil jít s ním do bytu příbuzných, kde požadoval vysvětlení, proč se s ním rozešla. Vyhrožoval jí, že ji zabije, podřeže a také chtěl, aby na počítači napsala vzkaz, že je v pořádku a ať se do nich nikdo neplete. Žena jej prosila, zda by se nemohli vrátit zpět do Vyškova, aby ještě viděla svoji dceru. Muž její žádosti nakonec vyhověl.

Po návratu do Vyškova však nedovolil ženě vystoupit a oba zůstali sedět ve vozidle před domem, kde bylo dítě. V té době již na místo přijeli policisté a muž před nimi začal ujíždět zpět do Brna. Nereagoval na jejich výzvy, aby zastavil vozidlo a svou jízdou ohrožoval jak policisty, tak i ostatní účastníky silničního provozu. Při divoké jízdě dokonce jedno ze služebních vozidel policie poškodil, zastavit nehodlal ani před dalšími dvěma policejními vozidly, které mu bránily pokračovat v jízdě. Nakonec do nich narazil. Následně jej policisté zadrželi.

Muž, u něhož prověřujeme, zda nebyl pod vlivem drog, skončil ve vazbě. Je nyní podezřelý z trestných činů vydírání se zbraní, omezování osobní svobody, porušování domovní svobody, neoprávněné užívání cizí věci, poškození cizí věci a nebezpečné vyhrožování. Svým jednáním způsobil navíc nemalou škodu nejen na třech vozech policie, ale také na vstupních dveřích domu ve Vyškově a vozidle, s nímž policistům ujížděl. Celkem tak byla škoda předběžně vyčíslena asi na 355 tisíc korun.

por. Mgr. Iva Šebková tisková mluvčí PČR FOTO: PČR + Policejní deník