Policisté z Městského ředitelství Plzeň dne 3. srpna 2014prověřovali oznámení o osobě v ohrožení života. Oznámení podala 75letá žena, která uvedla, že její 70letý druh je v bytě, který neotevírá s tím, že má zdravotní problémy a klíč je zevnitř. Policisté proto okamžitě vyjeli na místo, kdy ihned uvědomili hasičský záchranný sbor o potřebné součinnosti při zajištění vstupu od bytu. Po příjezdu složek integrovaného záchranného systému na místo bylo do bytu vstoupeno pomocí žebříku přes okno.

Byt se nachází v prvním patře domu. Policisté vzhledem k uvedeným skutečnostem využili svého zákonného oprávnění a vstoupili do bytu, kde nalezli na zemi sedícího 70letého muže, který zpočátku nereagoval na vnější podněty. O chvíli později se policistům podařilo seniora přivést k vědomí. Hlídka následně muži poskytla první pomoc a na místo přivolala rychlou záchrannou službu, která ho převezla k dalšímu ošetření.

Lékař na místě uvedl, že senior zřejmě utrpěl mozkovou mrtvici. Po přivedení seniora k vědomí se u policistů objevila obrovská úleva. Policisté seniorovi přejí brzké uzdravení a vrácení se do běžného způsobu života.

nprap. Ing. Jan Koželuh tiskový mluvčí PČR