Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zapálil hotel, aby se vyhnul vyhazovu: Po 10 letech na útěku ho chytili ve Velké Británii

Žhář prchal před policií 10 let, nyní ho dopadli ve Velké Británii
Žhář prchal před policií 10 let, nyní ho dopadli ve Velké Británii  (Autor: Policejní deník)
Autor: Policejní deník - 
4. srpna 2014
07:27

Před deseti lety policie obvinila tehdy 20letého muže z trestného činu obecné ohrožení za to, že založil požár v jednom z hotelů ve Špindlerově Mlýně a způsobil téměř čtyřmilionovou škodu. Naštěstní se požár obešel bez zranění. Muž měl hotel zapálit proto, že mu hrozilo propuštění z práce od firmy, která hotel rekonstruovala.

Při rozhodování o uvalení vazby tenkrát soudci slíbil, že neuteče a bude se zdržovat v místě bydliště. Soudce mu uvěřil a do vazby ho neposlal. Během 14 dní však zmizel a trestní stíhání se pro jeho nepřítomnost muselo přerušit. Policisté nejprve vyhlásili celostátní pátrání a poté vydali i Evropský zatýkací rozkaz.

V minulých dnech byl ve Velké Británii zadržen a přepraven do České republiky a soudce Okresního soudu v Trutnově rozhodl o uvalení vazby. V případě prokázání viny mu za tento trestný čin hrozí až 8leté vězení.

zemeck ( 4. srpna 2014 08:30 )

Tak lidem do hlavy nevidíte a ne každý se chová vždy racionálně - dovedu si představit, že si řekl - než se vláčet po soudech, stejně se chci naučit anglicky, tak proč ne teď. Ale spíš jsem chtěl poukázat na to, že by noviny - a to i bulvár - měly chápat presumpci neviny a respektovat, že pokud ještě odsouzen nebyl, je tak maximálně "podezřelý" ze žhářství. Někomu to může připadat malicherné, dokud se to netýká jeho samotného. Nejeden případ, kdy noviny psaly PACHATEL, skončil zproštěním obžaloby.

wimr ( 4. srpna 2014 08:14 )

proč by teda utíkal a skrýval se Watsone

zemeck ( 4. srpna 2014 08:06 )

Jak Blesk ví, jak to bylo? Tak soud teprve bude tak proč píšou Žhář? Taky to nemusel udělat, ne?

wimr ( 4. srpna 2014 07:43 )

tak a teď ho soudce který mu věřil hezky nakope do vajec, truhlíka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání