Úleva se objevila v obličejích policistů, kteří včerejšího dne dokázali i přes ztížené podmínky vypátrat 82letého muže, jehož pohřešování dne 31. července 2014 okolo 17:00 hodin oznámil jeho syn. Ten se obrátil na tísňovou linku Policie České republiky s tím, že jeho otec odjel z města Prahy do města Plzně, avšak tam nedorazil. Senior měl namířeno konkrétně na Valchu. U sebe měl mobilní telefon, na kterém byl nedostupný.

Policisté z obvodního oddělení Plzeň – Bory ihned po oznámení zahájili pátrací akci po seniorovi. Po určité době se senior ozval svému synovi, kterému uvedl, že se ztratil někde na Valše a neví kde je a v jeho okolí se nikdo nenachází. Hlídka proto ihned vyjela na místo, kde začala intenzivně propátrávat okolí Valchy.

Nakonec se policistům okolo 20:00 hodiny večerní podařilo vyčerpaného seniora vypátrat. Muž se nacházel po kolena v bažině, kde uvízl. Hlídce uvedl, že tam uvízl okolo 15:00 hodiny odpoledních. Policisté muži ihned přivolali rychlou záchrannou službu, která seniora převezla k dalšímu ošetření a hospitalizaci. Policisté samozřejmě informovali syna, který díky včasné a pohotové reakci zřejmě zachránil život svému otci.

nprap. Ing. Jan Koželuh tiskový mluvčí PČR