Ten v srpnu loňského roku v podvečer řídil osobní vozidlo značky Škoda po rychlostí komunikaci R6, kdy v úseku silnice mezi obcí Březová a Nové Sedlo ve směru na Karlovy Vary nejdříve předjel osobní vozidlo značky Ford a po předjetí začal před vozidlem Ford prudce brzdit a tím vytvořil nebezpečnou kolizní situaci. Řidiči vozidla Ford se podařilo vyhnout a zabránit střetu vozidel prudkým a intenzivním bržděním. Obviněný muž poté zastavil na okraji silnice, když řidič vozidla Ford po krátkém zastavení kolem něj projel, obviněný se opět rozjel a zezadu do vozidla Ford přední částí svého vozidla narazil.

Následně bez zastavení pokračoval dál v jízdě na Karlovy Vary a po cestě opět bezohledně předjel tentokrát osobní vozidlo značky Volkswagen. Po předjetí prudce zabrzdil, čímž opět vytvořil nebezpečnou kolizní situaci. Řidiči vozidla Volkswagen se podařilo vyhnout střetu také prudkým a intenzivním bržděním. Obviněný řidič zastavil opět u okraje a poté co řidič vozidla Volkswagen projel kolem něj, tak se rozjel a zezadu do vozidla Volkswagen přední částí svého vozidla narazil. Poté bez zastavení pokračoval v jízdě směr na Karlovy Vary.

Svým jednáním způsobil obviněný muž celkovou škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 150 000 korun. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Kateřina Krejčí tisková mluvčí PČR