Hlídka vstoupila do domu, kde se nacházelo mnoho rozbitých věcí a na terase skutečně nalezla dva podnapilé muže. Během zjišťování skutečného stavu věcí začala majitelka emotivně vstupovat do jednání a vulgárně urážela oba muže. Strážníci se snažili situaci zklidnit a jeden z nich zůstal stát ve dveřích na terasu, aby oddělil obě znesvářené strany. Další strážníci se snažili zjistit totožnost dvojice nezvaných hostů.

Mladší z nich spolupracoval, ale starší poslal hlídku do horoucích pekel a snažil se dostat do domu k pokřikující ženě. Jelikož mu v tom bránil jeden ze strážníků, silou ho srazil skrz druhé křídlo dveří na zem a zaútočil na něj. Dalšímu útoku zabránil jiný člen hlídky za použití hmatů a chvatů. Následně se do potyčky zapojil mladší z mužů, který v kravatě strhl zakročujícího strážníka na zem a začal ho škrtit. Tomuto zabránila hlídka za použití dalších donucovacích prostředků.

Když se k útoku na hlídku přidala i žena, která původně strážníky přivolala, musely být použity důraznější donucovací prostředky a přivolány další hlídky. Nejagresivnější z útočníků byl starší muž, který jednoho ze strážníků zasáhl pěstí do obličeje a způsobil mu silně krvácející zranění. Opilec musel být nakonec spoután i na nohách a transportován na záchytku. Žena a mladší muž skončili v poutech.

Tři strážníci museli kvůli zranění vyhledat lékařské ošetření a celý případ si následně převzala republiková policie k dalšímu šetření.

Miroslav Komínek zástupce ředitele Městská policie Přerov