Přestože se kriminalistům podařilo získat již několik poznatků k uvedené osobě, přálo jim však více kriminalistické štěstí. Během konání hudebního festivalu „Benátská noc“ v areálu Vesec, spatřila v pátek večer mezi tisícovkou návštěvníků jedna z obětí loupeže samotného pachatele. Je až neuvěřitelné, že právě mezi takovým množstvím návštěvníků akce se setkají oběť s pachatelem. Muž na sebe upoutal pozornost i svým oblečením, které měl na sobě i v době loupeže. Poškozená osoba neprodleně vyrozuměla policisty dohlížející na bezpečnost a veřejný pořádek akce. Ti se nacházeli v těsné blízkosti a muže podezřelého z loupeží na místě krátce před desátou hodinou večer zadrželi.

Jak se později ukázalo, jedná se o 38letého muže pocházejícího z Havlíčkobrodska. Kriminalisté zjistili, že kromě zmíněných tří loupeží má muž na svědomí ještě jednu loupež, kterou spáchal o pár dní dříve, a to krátce po půlnoci z 11. na 12. července 2014 v herna baru v Kostelní ulici. V tomto baru zprvu předstíral hru na automatu, poté přistoupil k baru a po obsluze požadoval pod pohrůžkou použití zbraně – pistole, kterou měl mít uloženou v batohu, vydání finanční hotovosti. Z baru tak odešel s téměř 7 tisícemi korun. V tomto případě naštěstí nikomu nezpůsobil újmu na zdraví. Zbytek víkendu tak strávil lupič v policejní cele. Kriminalistům se zároveň podařilo zajistit i oblečení, ve kterém muž loupeže páchal.

Policie ČR děkuje za spolupráci veřejnosti, zejména pak jedné z obětí trestného činu. Díky tomuto zájmu a ochotě spolupracovat se kriminalistům podařilo pachatele dopadnout jen několik dní po spáchání loupeží. Krimialisté již proti muži zahájili trestní stíhání ze zvlášť závažného zločinu loupeže, za který nyní hrozí muži trest odnětí svobody od dvou až do deseti let.

Vzhledem k tomu,že zde byly důvodné obavy, že muž bude v trestné činnosti dále pokračovat nebo se bude skrývat, podali kriminalisté zároveň soudu návrh na vzetí muže do vazby. Tento návrh soudce akceptoval a dnešního dne rozhodl o vzetí muže do vazby.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová tisková mluvčí PČR