V kladenském okrese se tento preventivní projekt „Řídím, piju nealko pivo“ uskutečnil v pátek 25. července 2014 od 12.30 do 16.00 hodin na vytipovaném pevném stanovišti silnice č. 1/7 u sjezdu na obce Slaný a Tuřany v odstavném pruhu ve směru od Prahy do Loun.

Tato pozemní komunikace byla vybrána pro tuto preventivní akci především z důvodů velké vytíženosti motorovými vozidly a zesílené hustotě provozu v době předvíkendového pátečního odpoledne.

Policisté v rámci této preventivně dopravní akce zkontrolovali třicet dva vozidel a u řidičů provedli dechovou zkoušku na alkohol. Rádi konstatujeme, že zkouška na alkohol u všech kontrolovaných řidičů byla negativní a řidiči byli od zástupce Českého svazu pivovarů a sladoven odměněni nealkoholickým pivem a alkotestem. Cílem celé této preventivně dopravní akce je vymýcení alkoholu v silničním provozu na jakémkoliv dopravním prostředku a zvýšení bezpečnosti a dodržování zákona.

Většina řidičů byla touto akcí mile překvapena a rádi přivítali toto preventivní upozornění a dárek formou nealkoholického piva a alkotestu. Kladenští policisté se zapojí do tohoto preventivního projektu „Řídím, piju nealko pivo“ ještě v měsíci srpnu.

nprap. Jana Šteinerová tisková mluvčí PČR FOTO: PČR