Svědkem celé události byla mladá žena, která do zlatnictví přišla s kočárkem a asi osmiměsíčním chlapečkem. Když ale viděla krádež, z místa odešla. Policisté v souvislosti s tímto případem žádají veřejnost o pomoc při pátrání po neznámém muži, který je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže, za což mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Majitelka klenotnictví totiž odhadla odcizené šperky na více než 250 tisíc korun a podezřelému proto hrozí vyšší trest.

Hledaný muž je ve věku mezi 25 až 30 lety, vysoký mezi 175 až 180 centimetry, sportovní postavy. Má světlou pleť a krátké hnědé vlasy s mírnými kouty. Na pravém předloktí má vytetované čtyři asi třícentimetrové čtverce a na pravém rameni tetování s neznámým ornamentem. Podle prodavačky hovořil česky a bez přízvuku.

Jakékoli informace vedoucí k dopadení podezřelého, zejména jeho totožnosti, pohybu nebo pobytu, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně policie. Zároveň policisté žádají svědkyni krádeže, aby kontaktovala policii a poskytla tak informace důležité pro účely trestního řízení.

por. Bc. Jana Rösslerová tisková mluvčí PČR FOTO: PČR