Policistům se podařilo zajistit kamerové záznamy z místa, které zachytily podezřelé osoby při krádeži jízdních kol v hodnotě asi dvacet tisíc korun. Neznámý muž, jedenáct minut po dvacáté hodině, přišel k pánskému kolu, přestřihl bezpečnostní zámek, druhé dámské kolo sice upadlo, ovšem muž nasedl na pánské a odjel. Ležící dámské kolo zvedl ze země druhý muž a během pár vteřin z místa rovněž ujel.

K popisu hledaných podezřelých mužů: První je ve věku mezi 40 až 45 lety, vysoký asi 170 centimetrů, střední postavy a světlé pleti. Na hlavě měl černou čepici s kšiltem otočeným dozadu a v ústech měl cigaretu. Oblečený byl do bílého trička s krátkým rukávem, černých krátkých kalhot a na nohou měl bílé sportovní boty značky Adidas. Druhý muž je ve věku mezi 40 až 45 lety, vysoký asi 180 centimetrů, střední postavy. Má tmavé vlasy sčesané dozadu a na očích měl sluneční brýle. Oblečený byl do bílé košile s krátkým rukávem, dlouhých tmavých kalhot, na nohou měl takzvané žabky a přes rameno černou příruční tašku.

Jakékoliv informace k hledaným mužům, jejich totožnosti, pobytu nebo pohybu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158. Dvojice je podezřelá ze spáchání trestného činu krádeže, za což jí v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouleté vězení.

por. Bc. Jana Rösslerová tisková mluvčí PČR FOTO: PČR