V posledních letech a měsících jsem častěji než dříve musel řešit ne zrovna příjemné a psychicky velmi vyčerpávající personální záležitosti Krajského ředitelství policie Zlínského kraje. Od 3. 7. 2014 jsem pak opakovaně vystavován mediálnímu tlaku, který často útočí nejen na mě či mé nejbližší podřízené, ale i na mnou řízený policejní útvar jako celek. Přiznám se, že jsem z této kampaně, za kterou vidím vyřizování osobních účtů a proti níž se nemohu účinně bránit, unaven. Zároveň vnímám, že spekulace v ní předestírané poškozují nejen mé dobré jméno, ale také dobré jméno zlínské policie.

Vím, že pro policisty, kteří zde pracují, je jejich služba posláním a mnoho trestních kauz a pořádkových opatření, a to nejen těch medializovaných, to dokazuje. Nechci, aby tito policisté byli vnímáni jinak než pro skutečné a objektivní výsledky své práce, a proto jsem se rozhodl nedávat lidem stojícím za touto kampaní další záminku v jejím pokračování a dohodl jsem se s panem policejním prezidentem na mém odchodu ze služebního poměru s účinností k 31. 7. 2014. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem slušným a pracovitým lidem v Krajském ředitelství policie Zlínského kraje, všem policistům, občanským zaměstnancům i všem, kteří s tímto policejním útvarem, po dobu, kdy jsem jej řídil, spolupracovali. Mé poděkování patří zejména panu hejtmanovi MVDr. Stanislavu Mišákovi a dalším pracovníkům Krajského úřadu Zlínského kraje.

Jsem si jist, že Krajské ředitelství policie Zlínského kraje je dobře fungující institucí a že můj nástupce, jehož jméno mi rozhodně není lhostejné, bude mít na čem stavět.

plk. Ing. Bedřich Koutný