Třiaosmdesátiletá žena přijela v úterý odpoledne místní dopravou k nemocnici ve Valašském Meziříčí. Vystoupila a mířila k nemocnici, respektive do budovy polikliniky. Těsně před vstupními dveřmi ji znenadání oslovila neznámá žena. Ptala se, zda jde seniorka domů. Ta odvětila, že jde ke své lékařce, jelikož potřebuje napsat léky. Neznámá žena jí pak zničehonic strčila ruku do kabelky, kterou měla seniorka přes rameno, vytáhla z ní peněženku a utekla. Stará paní začala volat: „Pomoc, pomoc zlodějka!“ Nikdo z lidí v okolí však nijak nezareagoval, nikdo jí nepomohl. Okradená žena pak viděla, jak zlodějka nasedá do auta a odjíždí pryč směrem k ul. Vsetínská. Z auta na ni ještě drze zamávala. Seniorka pak zavolala na linku 158, kde krádež oznámila.

V průběhu vyšetřování krádeže přišla na místo paní pracující na podatelně v nemocnici a ta donesla ženinu peněženku, ve které však chyběly peníze – 2 000 korun. Doklady a další věci v ní zůstaly. Peněženku odevzdala na podatelnu zdravotnice, která peněženku našla odhozenou v trávě poblíž vchodu do budovy polikliniky.

K popisu pachatelky okradená paní uvedla, že se mělo jednat o ženu tmavší pleti ve věku mezi 20-30 lety. Vysoká mohla být 160 cm. Měla tmavé vlasy dlouhé na ramena a na sobě tričko tyrkysové barvy. Vozidlo, kterým zlodějka odjela, bylo světle šedé barvy.

Po pachatelce krádeže na osobě pátráme. V případě dopadení a prokázání viny jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Lenka Javorková tisková mluvčí PČR