Z objektu bývalého zdravotního střediska vycházel hustý černý kouř. Protože strážníci věděli, že se v něm často scházejí lidé bez domova, rozhodli se prohledat budovu, zdali se v ní někdo nenachází. Mezitím vyrozuměli prostřednictvím radiostanice operační středisko a vyžádali si pomoc hasičského záchranného sboru a dalších kolegů. Po chvíli pátrání v hustém kouři zaslechli kašlání, které je přivedlo do místnosti, kde se nacházel muž.

Hlídka jednatřicetiletého muže, který se nadýchal zplodin a byl dezorientován, okamžitě vyvedla z objektu ven. Na dotaz, zda se v objektu nenachází někdo další, nedostali uspokojivou odpověď, a proto se rozhodli znovu celý objekt prohledat. A udělali dobře. Požár se velmi rychle šířil a hrozilo, že zanedlouho vzplane celá budova. V jedné z dalších místností skutečně nalezli ještě jednu osobu. I pětatřicetiletého muže hlídka městské policie okamžitě vyvedla ven.

Mezitím na místo přijely další složky záchranného integrovaného systému. Oba muži byli ošetřeni záchrannou službou a požár se podařilo dostat pod kontrolu.

Irena Seifertová vedoucí Kanceláře ředitele a Tiskové skupiny Městská policie hlavního města Prahy