Nejstarší obviněný, 61letý muž, zajistil varnu a prostory na výrobu drogy. Protože měl napojení i na Polskou republiku, každý měsíc nelegálně převezl přes hranice nejméně 100 balení léku Sudafed. „Vařičem“ byl 47letý muž, který si opatřil potřebné chemikálie. Po každém varu drogu předal 61letému muži za dohodnutou sumu. Další čtyři obvinění drogu dále distribuovali po celém Jesenicku. Mimo pervitinu své zákazníky zásobovali i marihuanou. Obě drogy směňovali jak za peníze, tak odcizená jízdní kola, elektroniku apod.

Protože měli kriminalisté podezření, že při jedné z domovních prohlídek narazí i na nelegální tabákové výrobky a alkohol, přizvali k zásahu i pracovníky Celního úřadu Olomouckého kraje. Toto podezření se také potvrdilo. Mimo varny, chemikálií, pervitinu a marihuany byly při domovní prohlídce zajištěny i cigarety, tabák a alkohol, vše nekolkované.

Muži si vyslechli obvinění pro spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Na jednoho z šestice obviněných byla uvalena vazba.

por. Ing. Tereza Neubauerová tisková mluvčí PČR