Dne 16. července kolem 13:00 hodiny oznámil zaměstnanec Městského úřadu v Jindřichově Hradci, že neznámý útočník vhodil do budovy úřadu v Klášterské ulici láhev se zapálenou látkou. Malý požár, který ihned vznikl ve vstupní chodbě úřadu byl na místě uhašen hasiči. Ke zranění osob nedošlo.

Případ je však o to závažnější, že se obdobný útok stal dne 12. července v době okolo 01:20 před budovou Územního odboru policie v Jindřichově Hradci v ulici Nádražní. Zde neznámý pachatel k hlavnímu vstupu do budovy odhodil láhev se zápalnou látkou. V tomto případě obsah láhve nezahořel.

Pachatel odjel na kole

Policisté se domnívají, že mohou oba případy spolu souviset. Zatím kriminalisté natypovali možného pachatele. Jde o muže, který dnes z místa činu odjel pravděpodobně na kole.

Popis možného pachatele: Výška 175-180 cm, štíhlé až střední postavy, zdánlivé stáří 25-30 let, černé vousy, tzv. bradka. Oblečen byl do černé mikiny s kapucí, dlouhých kalhot šedé barvy, u sebe měl batoh černé barvy s červeným vrškem.

Jindřichohradečtí policisté ve spolupráci s kriminalisty, kteří na objasnění jednotlivých skutků intenzivně pracují, žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po možném pachateli. Kdo z občanů si všiml osoby pachatele či něčeho podezřelého, nebo mohl spatřit pachatele před útokem na budovu městského úřadu a policie, nebo ho zahlédnout na útěku, ať ihned kontaktuje policisty na lince 158.

"Žádáme také řidiče, kteří uvedenými místy projížděli, aby prověřili své kamery ve vozech, zda náhodou nezaznamenali pohyb pachatele. Kriminalisté nevylučují ani možnost, že pachatel opět zaútočí na jiném místě. Případ je tak mimořádně závažný a policie přivítá od veřejnosti jakoukoliv spolupráci. Za poskytnuté informace předem děkujeme," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.