Páteční podvečer nebyl šťastný pro třiačtyřicetiletou ženu z Brněnska, která si na mokré trávě zlomila nohu. Po vytrvalém dešti byla cesta ke stanovému městečku na Těchlově sjízdná jen velmi obtížně. Sanitka se ke zraněné návštěvnici festivalu nemohla dostat. Lékařskou pomoc proto přivezl policejní vůz s pohonem na všechna čtyři kola. Policisté poté ženu přepravili na nosítkách k sanitnímu vozu.

Během festivalu se množili stížnosti na příliš hlučnou hudbu. Ne však na písně znějící přímo z festivalových pódií, ale na hudbu, která se linula z reproduktorů stánků s občerstvením v okolí. Velitelský štáb policejního opatření proto kontaktoval Ochranný svaz autorský (OSA), jehož zástupce během sobotní noci provedl několik kontrol. Zjištěné nedostatky řešil ve své kompetenci přímo na místě.

V noci ze soboty na neděli se devětadvacetiletý muž z Hodonínska pořezal na zápěstí. Bezprostředně po té, co se o této události dozvěděli policisté, poskytl zraněnému muži první pomoc policista zlínského dopravního inspektorátu. Zastavil krvácení a ránu mu ovázal. Naštěstí není mladíkovo poranění nijak vážné. Ošetření bylo natolik kvalitní, že se mladý muž přiznal i k předchozímu rozbití několika výloh v centru Vizovic. Kromě léčby svého zranění jej tedy čeká i trest za poškození cizí věci a výtržnictví.

Od začátku rockového festivalu policisté provedli u řidičů desítky dechových zkoušek na alkohol. Přestože měli řidiči možnost před jízdou podstoupit orientační test na obvodním oddělení ve Vizovicích, ne všichni se k tomu odhodlali. Do nedělního odpoledne policejní hlídky odhalily patnáct řidičů, kteří za volant usedli pod vlivem alkoholu. V několika případech jsou řidiči dokonce podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Pro policisty skončí opatření až v pondělí odpoledne. Čeká je tedy ještě spousta práce, zejména při rozjezdu několika tisíc návštěvníků, kteří se letošního ročníku zúčastnili. V každém případě se všechny policejní hlídky budou snažit o to, aby na silnici nevyjel žádný řidič pod vlivem alkoholu. Ty, kteří budou mít v pondělí ráno vše v pořádku, odmění policisté ve spolupráci s Českým svazem pivovarů a sladoven plechovkou nealko piva a jednorázovým testem na alkohol.

nprap. Petr Jaroš tiskový mluvčí PČR