Za kruhovým objezdem směrem na Stěžery si pracovníci firmy všimli vycházejícího kouře z nákladového prostoru a přivolali hasiče. Na místo události vyjely jednotky profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská a centrální stanice Hradec Králové. Požár v nákladovém prostoru poškodil hydraulické zařízení a hasiči se tak nemohli dostat k hořícímu odpadu vyklápěcím místem v zadní části vozidla.

Pomocí rozbrušovacího agregátu museli ve stropu nákladového prostoru vyříznout otvor, kterým hasili pomocí pěny hořící odpad. Požár se jim podařilo uhasit krátce po páté hodině ráno. Vozidlo i tak zůstalo pojízdné a zaměstnanci s ním odjeli do své provozovny. Tam byla během dopoledne za přítomnosti vyšetřovatele hasičů zjištěna míra poškození, příčina vzniku požáru i výše škody.

Požár s největší pravděpodobností způsobila nedbalost neznámé osoby, která vhodila doutnající či hořící předmět do některého z kontejnerů, který byl následně vyvezen firmou na sběr odpadu. Hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty na vozidle činí tři miliony korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Martina Žahourková tisková mluvčí HZS Královéhradeckého kraje FOTO: HZS KHK