Kapsářka vsunula ruku do batohu nic netušící oběti, a její souputník jí při tom kryl vlastním tělem. Třetí ze skupinky nenechavců postávala vpovzdálí a pozorovala okolí, bohužel špatně. Byť se jim nakonec nic z batohu odcizit nepodařilo, i tak je neprodleně poté kriminalisté zadrželi pro pokus trestného činu.

Dalším prošetřování k osobám zadržených kriminalisté zjistili, že dvaatřicetiletý muž byl v nedávné době za stejné jednání pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody stejně, jako šestadvacetiletá žena. Té navíc soud zakázal na dobu tří let pobyt na území hlavního města Prahy, který ale zjevně nerespektovala. Z toho důvodu jsou tito dva zadržení obviněni z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, celá skupina pak ještě z trestného činu krádeže ve spolupachatelství.

Za tyto delikty jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. A jelikož se popsaného jednání dopustili opakovaně, umístili je kriminalisté do cely předběžného zadržení a podali návrh na jejich vzetí do vazby.

por. Mgr. Tomáš Hulan tiskový mluvčí PČR