Ve středu, dne 3. 7. 2014 ve 2:00, skončila na protialkoholní záchytné stanici 35letá žena, která přijela na hudební festival na svém jízdním kole. Hlídka policistů si totiž v blízkosti hlavní brány do areálu všimla v noci na vozovce ženy, doslova ležící na jízdním kole. Při komunikaci s policisty špatně artikulovala a při výzvě, aby prokázala svoji totožnost, vysypala celý obsah kabelky na silnici. Vůči mužům zákona používala vulgární výrazy, nebyla schopna dechové zkoušky ani sama stát. To se jí podařilo až na záchytné stanici, kde ji byla naměřena hodnota 3 promile alkoholu v dechu. Policisté případ vyřešili jako přestupek proti veřejnému pořádku.

V sobotu, dne 5. 7. 2014 v 5:00, zastavila v ul. Jana Černého hlídka strážníků 24letého mladíka na „čtyřkolce“, kterou si měl „zapůjčit“ zřejmě v areálu festivalu. Řidiči bylo opakovanou dechovou zkouškou naměřeno 2,02 a 1,88 promile alkoholu. Lustrací muži zákona dále zjistili, že mladík nevlastní řidičské oprávnění. Na dotaz, kam jede, odpověděl, že pro cigarety. Policisté kvůli ohrožení pod vlivem návykové látky ve věci zahájili úkony trestního řízení. Současně také prověřují, kde a od koho si mladík vlastně motocykl zn. Yamaha YFM 700 vypůjčil.

Policisté zahájili úkony trestního řízení dále kvůli krádeži se škodou vyčíslenou na téměř 60 tisíc korun. V sobotu, dne 5. 7. 2014 mezi 7:30 a 8:00, využil zloděj na zastávce MHD u festival parku chvilkové nepozornosti 19leté dívky, která se vracela z letiště na hotel a odcizil jí zde volně odloženou foto brašnu. V té měla poškozená fotoaparát zn. Canon, dva objektivy zn. Tamron, mobilní telefon zn. Samsung Galaxy a peněženku s doklady. Dívka uvedla, že jí krádeží vznikla škoda ve výši 56.200.

Zřejmě ve spánku okradl drzý zloděj přímo v areálu bývalého letiště dva muže (ve věku 22 a 31let) a jednu dívku (ve věku 19let), kteří zde měli postavené dva stany. Poškozeným zmizel notebook zn. Sonny, dále peněženky s doklady a platebními kartami, krosna s oblečením a další věci. Celkově tak pachatel způsobil poškozené trojici škodu vyčíslenou na téměř 17 tisíc korun.

Úkony trestního řízení policisté rovněž zahájili kvůli krádeži věcí z vozidla. V průběhu konání festivalu odcizil dosud neznámý zloděj ze zavazadlového prostoru osobního vozidla zn. Opel Meriva tašku s notebookem zn. Lenovo, s nabíječkou k notebooku a k mobilním telefonům, s finanční hotovostí a s platebními kartami. Třiadvacetiletému majiteli vznikla škoda přes 19 tisíc korun.

por. Mgr. Lenka Burýšková tisková mluvčí PČR FOTO: PČR