Operační středisko HZS MSK přijalo tísňové volání těsně po čtvrté hodině ranní s tím, že z bytu v 6. nadzemním podlaží osmipodlažního bytového domu vychází kouř. Na místo byly ihned vyslány dvě jednotky hasičů, a to jednotka HZS MSK ze stanice ve Frýdku-Místku a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Frýdku. Celkem na místě zasahovaly čtyři hasičské vozy, z toho 3 cisternové automobilové stříkačky a 1 automobilový žebřík.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že z bytu v 6. nadzemním podlaží vychází hustý dým, hasiči proto vnikli násilně do tohoto bytu. Zároveň provedli evakuaci dvou obyvatel bytu ze sedmého nadzemního podlaží. Při průzkumu a hasebních pracích byla v bytě nalezena jedna osoba, kterou hasiči vynesli z bytu ven a zahájili základní oživovací pokusy. Ihned byla na místo povolána Zdravotnická záchranná služba. Hasiči pokračovali v oživovacích pokusech až do příjezdu posádky ZZS MSK, které poté předali osobu do péče. Dle mých informací tato osoba zemřela po převozu do nemocnice. Jedna z evakuovaných osob jevila známky možného nadýchání se zplodinami hoření, proto byla předána taktéž do péče ZZS MSK.

Požár v bytě naplněném různorodým odpadem hasiči uhasili cca 1 hodinu po svém příjezdu pomocí 1 vodního proudu. Zakouřené prostory byly odvětrány přetlakovou ventilací. Škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na 150 tisíc korun, uchráněné hodnoty se budou pohybovat okolo 1 milionu korun. Příčina požáru zůstává v šetření vyšetřovatelů HZS MSK a Policie ČR.

por. Ing. Petr Holub zastupující tiskový mluvčí HZS Moravskoslezského kraje