Přibližně v půl deváté oslovil strážníky muž s informací o dvou výtržnících, kteří poničili reklamní panely umístěné na cestě ve Smetanových sadech, poblíž květinové datumovky. Muž poskytl pro snadnou identifikaci i popis osob. Strážníci se okamžitě ve spolupráci s motorizovanou hlídkou pustili do pátrání po těchto osobách, které po chvíli zadrželi nedaleko od místa incidentu. Jednalo se o mladíky ve věku dvaadvacet a šestadvacet let z Chodova a Nové Role. Na místě přítomní svědci potvrdili, že se skutečně jedná o pachatele a jeden z mladíků se pod tíhou důkazů k činu doznal.

Odpovědná osoba odhadla výši způsobené škody na cca 10 tisíc korun. Z těchto důvodů byli na místo přivoláni kolegové od státní policie, kteří si celou záležitost na místě převzali.

Bohužel toto nebyla jediná událost, kterou strážníci během noční služby kolegům ze státní policie předávali. Deset minut po dvaadvacáté hodině přijal pracovník operačního střediska oznámení o napadení tří mladíků skupinou asi deseti agresorů, kdy jeden z napadených utrpěl poranění hlavy. Hlídka po příjezdu na Ostrovský most poskytla zraněnému mladíkovi první pomoc a po získání popisu osob, které se měli dát na útěk k Hornímu nádraží, se rozeběhlo pátrání za podpory dalších hlídek městské policie a hlídek policie státní. Toto bylo nakonec úspěšné, kdy dva z pachatelů se podařilo zadržet na nádraží těsně před odjezdem vlaku. Agresory si do své „péče“ převzali státní policisté a zraněného mladíka zdravotníci RZS.

Jan Trojáček MP Karlovy Vary