S touto tratí si nejlépe z HZSMSK poradil Petr Velička z ÚO Nový Jičín, který ji zdolal za 2 hodiny a 2 minuty a za celkovým vítězem zaostal přibližně o 4 minuty. Bohužel v obrovské konkurenci tento výkon stačil „pouze“ na 7. místo.

Velmi dobře tento závod zajeli Martin Krhut a Leopold Hejneš z ÚO Ostrava.

Martin skončil v kategorii nad 30 let na 8. místě a Polda Hejneš na 11. místě. Nechali tak za sebou skoro 3 desítky závodníků v této silně obsazené kategorii. Smůlu měl letos Petr Teslík (ÚO Ostrava), který si bohužel den před závodem při pádu na trati poranil zápěstí a závodu se nemohl zúčastnit.

Tradičně nejlepší výkon předvedl i letos člen ostravské výpravy a loňský vítěz ze Španělska Adam Kauer z HZS Arcelor Mittal Ostrava, který se po velmi těžkém boji (kdy chvílemi jezdil na 4. místě) dokázal prosadit a v elitní kategorii do 30 let si dojel pro skvělou stříbrnou medaili.

MS hasičů v cyklistice se koná každoročně v jiné zemi. Letos jsou mimořádně pořádány závody na dvou místech a ve dvou termínech. MS hasičů na horských kolech bylo teď ve Švýcarsku, MS hasičů v silniční cyklistice a časovce se koná letos v srpnu v Rakousku.

V Rakousku by opět neměla chybět výprava z HZS MSK, kde máme velmi silné zastoupení v silničním závodě, zejména pak v časovce, kterou letos pojede Karel Machotka z ÚO Ostrava.

Petr Teslík HZS MSK FOTO: HZS ČR