Hlídka se po tomto sdělení neprodleně vydala do uvedeného domu, ale dotyčná osoba se zde již nenacházela. Při prohlídce domu byla žena hlídkou spatřena na schodišti v mezipatře jedenáctého poschodí u zábradlí. Strážníci se neprodleně vydali k dotyčné ženě a zabránili jí v přístupu k zábradlí, a to z důvodu jejího možného zkratového jednání a případného skoku do šachty.

Strážníci se pokusili s ženou komunikovat a zjistit, co jí vedlo k jejímu chování. Žena však s hlídkou odmítala komunikovat a nebyla ochotna své jednání nijak zdůvodnit, ani sdělit své osobní údaje. Při telefonátu strážníka s operačním střediskem rychlé záchranné služby došlo ze strany mladé ženy k neočekávanému chování, a to tím, že na dotyčného vytáhla nůž, kterým se ho pokusila bodnout do oblasti krku.

Ten však útok mladé ženy již v počátku odrazil, a za pomoci donucovacích prostředků mladou ženu odzbrojil. Vzhledem k agresivnímu chování dotyčné a zabránění jejímu dalšímu protiprávnímu jednání, byla ženě nasazena pouta, ve kterých byla předána pracovníkům rychlé záchranné služby, kteří si ji převezli k vyšetření na detoxikační oddělení Masarykovy nemocnice.

Šetřením bylo zjištěno, že se jedná o Jaroslavu K.(1989), která jak se zjistilo, byla hledanou osobou Policií ČR. Ta byla o celém případu informována.

Jan Novotný tiskový mluvčí MP Ústí nad Labem FOTO: MP ÚnL