U požáru dílny zasahovalo 10 jednotek hasičů. Hasiči bojovali s plameny necelou hodinu, aby zabránili šíření mimo objekt. Jednotky nasadily proti požáru celkem 12 vodních proudů. Vodu do cisteren doplňovali hasiči z hydrantové sítě v obci a kyvadlově ji vozili na požářiště. Při požáru se zřítila střecha a hasiči mohli zasahovat pouze z venčí. Na místě byl statik, který budovu prohlédl a konstatoval, že ke zřícení dalších stavebních konstrukcí nedojde.

Po dvacáté hodině se většina jednotek vrátila zpět na své základny. Dobrovolní hasiči ze Šaratic a Hostěrádek-Rešova hlídali požářiště celou noc. Dnes dopoledne hasiči prověřili znovu hromady dřevní štěpky a uskladněného dřeva u pily. Žádné známky hoření na místě nebyly. Velitel zásahu oznámil úplnou likvidaci požáru v deset hodin dopoledne a jednotky se vrátily zpět na své základny.

U požáru zasahovaly profesionální jednotky z Vyškova, Slavkova a Pozořic a dobrovolné jednotky obcí Šaratice, Hostěrádky–Rešov, Křenovice, Milešovice, Otnice, Újezd u Brna, Žatčany. Dobrovolní hasiči z Vyškova měli pohotovost pro případ řešení dalších událostí.

Škoda na objektu, vozidlech, strojích a dalším vybavení je předběžně vyčíslena na více jak 6 miliónů korun. Vyšetřovatelé u požáru zatím nestanovili příčinu jeho vzniku. Vyšetřování bude pokračovat i v následujících dnech společně s dalšími odborníky, které si hasiči přizvali na pomoc.

por. Bc. Jan Dvořák HZS Jihomoravského kraje FOTO: HZS JHM