Podezřelý pohyb na zmíněném parkovišti však neunikl pozornosti službu konajícího zaměstnance, který si díky kamerám nezvaného hosta ve střeženém objektu všiml. Zaznamenal také, že se na místo činu vrací doslova se železnou pravidelností a není to žádný amatér. Každý den cca ve 21:35 vyráží do akce s tím, že se nejprve schová pod jedno z vozidel. Když se přesvědčí, že je „čistý vzduch“, zamíří tryskem k autu, které si předem vybere. Zde se zdánlivě nepozorovaně ukryje a začne si pochutnávat. Zbožňuje totiž elektrické kabely, plsť mezi motorem a kabinou nebo různé plasty. Po této hostině místo opustí stejně rychle, jak přišel.

Pachatelem není nikdo než tzv. „nepřítel motoristů“ neboli kuna. Že se jí u nás zalíbilo, policisté nepochybují. Přečkala tady zimu a evidentně se jí jinam nechce. Rad a návodů na to, jak se jí zbavit a které prý „zaručeně“ fungují, je více než dost. Jisté však je, že policistům s drzou šelmičkou a jejími naschvály došla nyní trpělivost. O tom, jak budou v boji s tímto „pachatelem“ úspěšní, Vás budeme samozřejmě informovat.

Nutno dodat, že policisty toto zvířátko prý nemůže zaskočit. V minulosti se totiž setkali např. se vzácnými papoušky, chameleony nebo s klokany.

por. Mgr. Lenka Burýšková tisková mluvčí PČR FOTO: PČR