Hodinovou uzavírku frekventované silnice I/35 zapříčinil v sobotu pět minut po šesté hodině odpoledne za Rožnovem p. R. ve směru na Dolní Bečvu asi 300 metrů od koliby Pod Horů střet dvou vozidel. Sedmatřicetiletá řidička z Prostřední Bečvy jela ve Škodě Octavii z Rožnova p. R. ve směru k místu bydliště. Žena za volantem vlivem opilosti a nepozornosti nezvládla průjezd pravotočivou zatáčkou, dostala se do protisměru, kde se střetla s protijedoucím vozidlem zn. Nissan Terrano.

Nezodpovědná řidička nejenom že usedla za volant pod vlivem alkoholu, ale v autě navíc vezla svoji třináctiletou dceru. Té se naštěstí nic nestalo. Lehká zranění však utrpěla jak řidička oktávky, tak třiapadesátiletý řidič nissanu z Frenštátu p. R. Se zraněními byli oba převezeni do valašskomeziříčské nemocnice. Ze zavinění dopravní nehody je podezřelá řidička z Prostřední Bečvy, které policisté při dechové zkoušce naměřili 1,34 promile. U řidiče nissanu byl alkohol negativní. Silnice byla asi hodinu úplně uzavřena, poté byl provoz řízen policisty kyvadlově. Na vozidlech vznikla škoda ve výši 400 000 korun.

Další nehoda, kde je ze zavinění podezřelý opilý řidič, se stala v neděli o půl druhé ráno na silnici II/487 v Huslenkách. Dvacetiletý místní řidič jel ve Škodě Octavii spolu s 18letým kamarádem od Hovězí k Halenkovu. Při odbočování vlevo nezvládl v důsledku rychlé jízdy a ovlivnění alkoholem řízení vozu, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde čelně narazil do čtyř betonových sloupů elektrického vedení s rozvodnou skříní, kterou poškodil. Oba cestující utrpěli při nárazu lehká zranění. Mladý řidič nadýchal 1,73 promile.

Řidičce i řidiči, kteří jsou podezřelí ze zavinění dopravní nehody, policisté zadrželi řidičské průkazy. Oba jsou podezřelí z tr. činu ohrožení pod vlivem návykové látky s trestní sazbou do tří let.

Během víkendu se stala ještě jedna dopravní nehoda, při které jeden z účastníků usedl za volant pod vlivem alkoholu. Tentokrát však ne viník, ale poškozený. Nehoda se stala v Kelči v sobotu ve čtvrt na dvanáct dopoledne. Šestatřicetiletý řidič ve VW při vyjíždění z hlavní silnice na vedlejší nedal přednost v jízdě sedmatřicetileté řidičce z Otrokovic ve VW, která při dechové zkoušce nadýchala 0,59 promile. Řidička může ve správním řízení dostat pokutu až 20 000 korun a zákaz řízení až na 1 rok a řidiči až 5 000 pokuta.

por. Mgr. Lenka Javorková tisková mluvčí PČR FOTO: PČR