V roce 2012 loupili během půl roku hned dvakrát na čerpací stanici v Jincích. Jeden z pachatelů přišel dovnitř s nožem v ruce, obličeje měl maskován šátkem a na hlavě měl kapuci. Po obsluze požadoval vydání finanční hotovosti. Odnesl si sedm tisíc korun a dvě krabičky cigaret. Ve druhém případě měl na sobě zelenou kuklu a i tentokrát jeho lup činil sedm tisíc korun.

V červenci loňského roku přepadli benzinku v Zalužanech. Jeden z mužů si šel nejdříve dovnitř zakoupit pití, chtěl obhlédnout situaci. Další dva se oblékli do připravených oděvů a obličeje si zakryli kuklami. Po osmé hodině večerní vstoupili do vnitřních prostor objektu s noži v ruce. Poškozenou ženu natlačili k oknu a z pokladny si vzali 40 tisíc korun a šest dálničních známek. Následně utekli k připravenému automobilu, kde za volantem čekal poslední z lupičů a odjeli pryč. Po cestě se zbavili oděvních svršků, vyhodili je za jízdy ven z vozu. Následně si všichni čtyři rozdělili peníze, které pak užili pro osobní potřebu, na drogy nebo na uhrazení svých dluhů.

U jednoho z lupičů bylo při osobní prohlídce nalezeno asi 10 gramů marihuany. Kromě loupeže se bude nyní zpovídat ještě z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Dva muži jsou v podmínce, již dříve se dopustili loupežných přepadení. Další z pachatelů byl z jiné loupeže obviněn, ale zatím nebyl odsouzen. Koncem loňského roku chtěl jako zaměstnanec baru zamaskovat fingovaným přepadením vzniklé manko.

por. Monika Schindlová tisková mluvčí PČR