První autohlídka dorazila na místo už přibližně tři minuty po oznámení. Zatímco řidič služebního vozidla pronásledoval podezřelého muže prchajícího od obchodu, druhý člen hlídky JOZ hlídal vchod provozovny, odkud se i nadále ozýval na tuto denní dobu neobvyklý hluk. I další vyslaná autohlídka se vzápětí rozdělila. Jeden strážník přišel na pomoc kolegovi hlídajícímu u obchodu, další strážník v autě se přidal k pronásledování staršího z obou mužů. Třetí hlídka v pořadí potom monitorovala všechny východy z prodejny, aby se dva dosud hlídající strážníci vydali dovnitř, kde zajistili podezřelého patnáctiletého mladíka.

Jak se později ukázalo, ten byl navíc hledaný státní policií. Dostihnout se hlídkám podařilo i druhého podezřelého a oba je předaly státním policistům. Vyloupenou prodejnu následně hlídal psovod městské policie až do příjezdu technika PČR. Policisté si případ převzali pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu.

Bc. Jakub Ghanem Zástupce vedoucího Preventivně informačního oddělení média a styk s veřejností Statutární město Brno Městská policie Brno