Na základě telefonického oznámení ve středu dne 12. března 2014 v odpoledních hodinách byla vyslána policejní hlídka do areálu Koněv v Kladně v Huťské ulici, kde mělo dojít k odcizení svodového okapu. Policisté se během několika minut dostavili na místo oznámení, ale podezřelé osoby se zde již nenacházely, neboť byly při svém činu vyrušeny a daly se na útěk.

Policejním šetřením byl zjištěn popis podezřelých osob a policisté nejprve provedli pátrání v areálu Koněv. Po krátké době se policistům podařilo dle zjištěného popisu vyhledat podezřelé dva muže v daném objektu. Podezřelí pachatelé ve věku dvacet pět a třicet devět let jsou cizí státní příslušníci. Policisté oba podezřelé muže předali svým kolegům z příslušného obvodního oddělení Kladno – Kročehlavy, kteří pachatele eskortovali na policejní služebnu k provedení prvotních úkonů. Při zákroku nebyla způsobena žádná škoda na majetku a ani nedošlo k újmě na zdraví.

Téhož dne bylo oběma pachatelům sděleno podezření z trestného činu krádeže, které je vedeno ve zkráceném přípravném řízení. Oba podezřelí jsou v současné době vyšetřováni na svobodě.

nprap. Jana Šteinerová tisková mluvčí PČR