Poprvé toho dne lupič zaútočil ve večerce ve Štúrově ulici. Tam se nejprve tvářil jako běžný zákazník, který si chce koupit několik lahví alkoholu. V násilníka se změnil až tehdy, když vietnamský prodavač (38) otevřel pokladnu. V tu chvíli zákazník zaútočil několika údery pěstí do obličeje muže za pultem ve snaze získat veškerou finanční hotovost. Poškozenému se naštěstí podařilo utéct ven z prodejny, kde začal volat o pomoc. Na to konto lupič z prodejny utekl bez zisku jediné koruny. I tak ale svým řáděním způsobil škodu na zboží za patnáct tisíc korun.

Podruhé zaútočil o tři čtvrtě hodiny později ve stejné ulici, tentokrát ale v čínské restauraci. Zde už byl o poznání „úspěšnější“, neboť poté co doslova zmlátil vietnamsky hovořící servírku (42), které krom jiného vyrazil několik zubů, uloupil z pokladny 45.000,- Kč a utekl neznámo kam.

Potřetí zaútočil chvíli před devatenáctou hodinou v Libušské ulici. Zde na chodníku napadl nic netušící ženu (38), kterou chvíli před tím sledoval. Poškozenou nejprve uchopil zezadu kolem krku a srazil jí na zem. Tam napadenou popadl za hlavu, se kterou jí několikrát doslova praštil o chodník. Poté začal lomcovat a házet s celým jejím tělem zprava do leva, mlátit jí hlava nehlava pěstí a kopat do ní. Byť celá tato situace netrvala podle kamerových záběrů možná ani minutu, poškozené musela připadat jako celá věčnost. Útočník od násilí upustil až ve chvíli, kdy se zmocnil její kabelky, ve které měla dva mobilní telefony a peněženku s několika tisícikorunovou hotovostí. Poškozené tak vznikla škoda patnáct tisíc korun.

Násilník pak nechal zmlácenou a zraněnou ženu napospas a s kořistí odešel neznámo kam. Jak tato žena, tak zmlácená servírka následně skončili se zraněními v nemocnici, kde jsou hospitalizovány do teď. Všichni napadení popsali útočníka shodně jako muže ve věku mezi pětadvaceti až třiceti lety, sportovní, 190 cm vysoké postavy, tmavých, až černých vlasů, který hovořil česky bez přízvuku. Všechny popsané případy prošetřují kriminalisté čtvrtého policejního obvodu jako trestné činy loupež, za které pachateli v případě vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Zároveň tito kriminalisté prosí širokou veřejnost o pomoc při pátrání po tomto lupiči násilníkovi. Prosíme každého, kdo by poznal muže na záběrech bezpečnostních kamer, případně dokonce věděl, kde bydlí, nechť tyto informace předá kriminalistům čtvrtého policejního obvodu prostřednictvím linky tísňového volání 158. Za jakoukoliv pomoc při objasňování tohoto případu předem děkujeme.

por. Mgr. Tomáš Hulan tiskový mluvčí PČR VIDEO: PČR