První z aut, Octavii, kriminalisté vypátrali a zajistili už o dva dny později, tedy šestého března v ulici Péleova. Druhý vůz našli následující den, tedy v den, kdy zadrželi i samotného pachatele této krádeže. U obou zajištěných vozidel se kriminalisté pozastavili nad jednou podivností. A to tou, že ani jedno z těchto aut nemá poškozený žádný zámek dveří, ani spínací skříňku. Proto se pídili, jak je to možné a zjistili, že se pachatel nejprve vkradl do bytu majitele, odkud odcizil klíče k oběma vozům, a teprve pak auta ukradl z garáže.

Toto zjištění bylo překvapením i pro samotného poškozeného. Ten totiž zaznamenal, že mu zmizela auta, ale vůbec si nevšiml, že jeho domácnost „navštívil“ nezvaný host. Devětatřicetiletého pachatel kriminalisté zadrželi v podvečer sedmého března ve stanici metra Anděl, tedy pouhé tři dny od chvíle, kdy začali pátrat po odcizených autech. K osobě zadrženého následně zjistili, že se jedná o člověka, který byl v minulosti už celkem sedmnáctkrát trestně stíhán pro majetkovou trestnou činnost, v rámci které se téměř výhradně zajímal o jízdní kola. Z toho je zřejmé, že mu změna sortimentu evidentně neprospěla.

Zadržený se navíc při výslechu doznal ještě ke krádeži dvou jízdních kol. Na základě těchto skutečností obvinil vyšetřovatel česky hovořícího muže z trestných činů krádež a neoprávněný zásah do práv k domu, bytu, nebo nebytovému prostrou, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Nutno zmínit, že kriminalisté zakročili za pět minut dvanáct, protože pachatel už měl na obě odcizená auta kupce.

por. Mgr. Tomáš Hulan tiskový mluvčí PČR