Po začátku setkání k místu zamířila skupinka několika desítek lidí (převážně Romů) s plakáty a cedulemi. Se skupinkou začal hovořit antikonfliktní tým, za jehož doprovodu skupinka dorazila na náměstí. Zde si obě skupiny demonstrujících vyměnily několik názorů, poté již demonstrace probíhala víceméně bez problému.

Na místo dorazili preventivně policisté ze Speciální pořádkové jednotky a dále psovodi PČR, nemuseli však zasahovat. Oba tábory se poté víceméně pokojně rozešly. Velkou zásluhu na pokojném průběhu má především antikonfliktní tým, který po celou dobu hovořil s oběma tábory.

V Plzni se sešli lidé často označováni jako „pravicoví radikálové“, aby pochodovali z náměstí Republiky, Františkánskou a Martinskou ulicí a poté přes Americkou a Tylovu ulici až na náměstí Emila Škody. Svolavatelem pochodu byl muž z Plzeňska, který již byl v minulosti potrestán za propagaci hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. Celkově pochodovalo Plzní asi osm desítek lidí. Po celou dobu byl pochod monitorován policií.

Na Husově náměstí se sešli odpůrci pro změnu levicově zaměření. Zde bylo zhruba 200 lidí, přičemž tato skupina byla složena z příznivců Antify, Romů a dalších osob.

Jakmile okolo prošel pochod demonstrujících, vyměnily si oba tábory několik nadávek a pokračovaly každý svou cestou.

Bezpečnostního opatření, které zabezpečovalo pořádek ve městě, se zúčastnilo několik stovek policistů. Za stranu PČR se zúčastnili příslušníci Krajské pořádkové jednotky, Speciální pořádkové jednotky, kriminalisté, policisté obvodních oddělení, policisté dopravního inspektorátu a rovněž antikonfliktní tým.

Konflikt byl zaznamenán pouze jednou, a to v blízkosti Husova náměstí. Došlo zde k zajištění jedné osoby, která byla následně převezena k podání vysvětlení.