V noci z pondělí na úterý patnáct minut před čtvrtou hodinou vyjížděly hlídky policistů z oddělení Zahradní město a pohotovostní motorizované jednotky do ulice Za Návsí v Praze 10 k nahlášenému případu vloupání do domu. Hlídky zjistily, že se dva pachatelé, kteří se před několika málo okamžiky vloupali do rodinného domu, ukrývají v nedalekém baru.

Policisté dvojici, muže a ženu (36 a 37), zadrželi a zároveň zjistili, že se vloupali do chodby rodinného domu, ze kterého odcizili tři kusy pneumatik. Policisté také zjistili, že na tuto krádež přijeli odcizeným vozidlem Ford Tranzit, které oprávněný majitel postrádá od pátku 21. února, jelikož mu bylo odcizeno v obci Valy na Přeloučsku.

Dvojice nenechavců skončila na policejní služebně, kde s nimi policisté zahájili trestní stíhání pro trestné činy krádež, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněné užívání cizí věci. V případě odsouzení za tyto trestné činy hrozí odnětí svobody až na tři léta. V celkovém součtu dvojice způsobila vloupáním škodu 42. 400 korun, z čehož celých 40 tisíc bylo na poškození vstupních dveří a 2.400 korun na odcizených pneumatikách. Nutno také zmínit, že dvojice má v součtu již dvanáct záznamů v rejstříku trestu převážně majetkového charakteru.

por. Bc. Jan Daněk tiskový mluvčí PČR