Ten měl dne 23. 2. 2014 v podvečer ve Františkových Lázních řídit vozidlo značky Mercedes, a to bez svolení jeho majitele. Policistům z obvodního oddělení Františkovy Lázně neměl na výzvu k zastavení reagovat a měl začít ujíždět po silnici směrem na obec Libá. Při následném pronásledování a pokusu o jeho předjetí, měl řidič vozidla rychle změnit směr a začít najíždět na služební vozidlo policie.

Obviněný muž pokračoval v jízdě až na polní cestu u obce Hůrka, kde měl otočit vozidlo proti policistům, kteří byli již mimo služební vozidlo a vyzývali řidiče, aby svého jednání zanechal. Ten na výzvy nereagoval a měl se rozjet proti nim, kdy oba policisté museli uskočit stranou. Poté pokračoval v jízdě přes pole směrem k silnici I/6, kde jízdu ukončil a společně se spolujezdkyní utekl.

Policisté na místo přivolali služebního psa, který řidiče i jeho spolujezdkyni vypátral. V průběhu vyšetřování policisté zjistili, že čtyřiatřicetiletý řidič řídil motorové vozidlo i přesto, že má rozsudkem Okresního soudu Cheb vysloven trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

Kriminalisté v průběhu dnešního dne podají podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí si počká v policejní cele. Za své jednání si obviněný muž může v případě prokázání viny vyslechnout až šestiletý trest odnětí svobody.

prap. Kateřina Krejčí tisková mluvčí PČR